Värmdöborna vill inte betala för Skurubron

Så här är det tänkt att den nya Skurubron ska se ut. Bygget påbörjas senare i år.
Så här är det tänkt att den nya Skurubron ska se ut. Bygget påbörjas senare i år.
Nej, nej och åter nej. Nyheten om att den nya Skurubron ska finansieras via en broavgift har inte gått hem i Värmdö. Tvärtom.

Nyheten om att den nya Skurubron är tänkt att finansieras via en broavgift har inte tagits emot väl av Värmdoborna. Tvärtom är de flesta emot avgiften.

Det var i förra veckan som Lokalitidningen Mitt i berättade att bygget av den nya bron, som startar senare i år, ska betalas av bilisterna som färdas över den. Nacka kommun med dess politiker accepterar broavgiften, men det gör inte Värmdö kommun. Inte heller kommuninvånarna.

Här är några av Värmdöbornas åsikter kring avgiften, hämtade från Faceboook:

En förolämpning mot oss i skärgården, det räcker med att vi är drabbade av trängselskatt” skriver Raymond. 

Räcker det inte med alla pålagor och avgifter vi redan har att dras med?” skriver Alf. 

Blir det broavgift så är det lika bra att löpa linan ut och bilda ett eget kungarike här ute. Kanske inte så dumt?” skriver Folke. 

Signaturen Emelie tycker att det är orättvist att det är Värmdöborna som får betala notan. ”Tycker det är en förolämpning till alla som bor på ö- sidan” skriver hon. 

Carl-Oscar tycker att en avgift är bra, men på några villkor: ”Absolut! Men se då till att fler kan åka kommunalt till stan och därmed inte behöva ta bilen i ensamhet. 90 bilar motsvarar en buss! Eller varför inte en ”carpool lain” utan avgift? Så bilarna fylls upp istället för att alla som inte måste ha bil i jobbet sitter själva i sina bilar och korkar igen alla in/utfarter!


Följ Mitt i Värmdö på Facebook så kan du också kommentera våra nyheter!