Djuröprästen om kärleken i tv: ”Det känns rätt och lätt”

Kristina Lethin är glad att hon ställde upp i programmet.
Kristina Lethin är glad att hon ställde upp i programmet.
Hela gänget när det begav sig i somras, här tillsammans med programledaren Mark Levengood.
Hela gänget när det begav sig i somras, här tillsammans med programledaren Mark Levengood.
Kärleken spirade i rutan i det sista avsnittet av SVT:s "Tro, hopp och kärlek”. Värmdöprästen Kristina Lethin valde en av männen och de håller fortfarande ihop.
– Vi träffas, säger hon.

Många män sökte in till programmet, som visats under hösten. Men till slut blev det en Värmdöbo som vann Djuröprästen Kristina Lethins hjärta. i sista avsnittet som sändes under tisdagskvällen valde hon att fortsätta träffa Mario Fincken.
– Det känns stabilt, varmt och härligt. Vi har ju inte känt varandra så länge men det känns väldigt rätt och lätt när vi är med varandra, säger Kristina Lethin till Expressen.

Läs mer: ”Man träffas inte på jobbet”

Paret har ännu inget gemensamt boende, men ses så ofta de kan. Men det var en omställning att dejta när kamerorna försvann, berättar hon.
– Helt plötsligt skulle börja dejta bara vi två. Vi tänkte ”vad ska vi hitta på nu?”. Det var en intressant fas, säger hon till Expressen.

Läs mer: ”Intervjuarna låg på och ville pressa fram känslor”

I våras skrev Lokaltidningen Mitt i om prästens hopp om att finna kärleken. Då var hon tydlig med vilka män hon ville skulle söka till programmet.
– Jag faller för utstrålning, att man vågar inta ett rum och så faller jag gärna för män som är lite praktiskt lagda, han får inte vara för vek och filosofisk.

Så här i efterhand ångrar Kristina Lethin inte att var med.
– Jag är glad att jag ställde upp, det var ju harmoniskt i min grupp. Jag tycker att det har känts som att jag har fått vara mig själv i hela programmet, säger hon till Expressen.