ANNONS

Värmdös kommundirektör tar över i Huddinge

Camilla Broo ny kommundirektör i Huddinge.
Camilla Broo blir ny kommundirektör i Huddinge.
Camilla Broo blir ny kommundirektör i Huddinge.
Camilla Broo blir ny kommundirektör i Huddinge.
Värmdös kommundirektör Camilla Broo byter arbetsplats – och blir istället kommundirektör i Huddinge.
– Jag ser fram emot att få vara med och förverkliga visionen att Huddinge ska vara en av de populäraste kommunerna i Stockholms län att bo, besöka och verka i, säger Camilla Broo, enligt ett pressmeddelande.
ANNONS

Värmdös kommundirektör Camilla Broo byter arbetsplats och blir ny kommundirektör i Huddinge, enligt ett pressmeddelande. Hon menar att Huddinge har en viktig roll att spela i regionen.

– Jag ser fram emot att få vara med och förverkliga visionen att Huddinge ska vara en av de populäraste kommunerna i Stockholms län att bo, besöka och verka i. Samhällsutveckling, bostäder, arbetstillfällen, utbildning och en rik fritid är mycket viktiga områden för mig och rollen som kommundirektör i Huddinge känns som ett fantastiskt uppdrag, säger Camilla Broo.

Beskedet välkomnas av Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

– I det spännande läge som Huddinge kommun befinner sig i känns det bra att ha en riktigt vass, erfaren och handlingskraftig kommundirektör vid rodret. Camilla Broo har ett omvittnat skickligt ledarskap och djupa kunskaper om kommunens verksamheter, vilket kommer att vara till stor nytta för en kommun i stark utveckling, säger Daniel Dronjak.

Huddinge kommuns tidigare kommundirektör Magdalena Bosson blev stadsdirektör i Stockholms stad i oktober 2018. Bengt Svenander är tillförordnad kommundirektör tills vidare.

”Ett oväntat besked”

Camilla Broo, som varit Värmdös kommundirektör sedan februari 2017, kommer att avsluta sin tjänst under våren.

Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande i Värmdö, säger:

– Det var ett oväntat besked och det känns givetvis tråkigt – särskilt som vi nu har startat många stora förändringsprocesser och projekt. Vi har samtidigt lyckats rekrytera många kompetenta ledare som jag och Majoritet för Värmdö har stort förtroende för. Vi ser fram emot att de kliver fram och agerar med den kraft och tydlighet som vi nu behöver.

– Medarbetarna i vår organisation står för kompetens, engagemang och stabilitet. Tillsammans kommer vi att fortsätta vårt arbete för att skapa en vardag för Värmdös medborgare och företagare, fortsätter hon.

ANNONS

Rekryteringen av en ny kommundirektör väntas dra igång inom kort.

”Värmdö kommer tappa styrfart”

Mikael Lindström (S), kommunalråd i opposition i Värmdö, tycker det är tråkigt att kommunen inte har förmått skapa en tillräckligt attraktiv arbetsplats.

– Jag önskar förstås Camilla Broo lycka till och gratulerar Huddinge till en kommundirektör som har förmåga att lyfta blicken och ge medarbetare ett tydligt fokus.

Han menar att Värmdö kommer att tappa viktig styrfart tills en ny kommundirektör är på plats.

– Jag ser också stora risker i att kompetent personal som Camilla Broo har rekryterat kommer att försvinna i kölvattnet av ledarskiftet, säger Mikael Lindström.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.