ANNONS

Värmdöskärgården kan få egen sporthall

En idrottshall i skärgården. Smaka på det, för det är något som föreslås i en ny rapport gjord på uppdrag av Värmdö kommun.
ANNONS

Rapporten har gjorts av Sweco på uppdrag av Värmdö kommun. I den analyseras tillgången på anläggningar så som fotbollsplaner, sporthallar, ridskolor och isytor samt kommunens simhall och rackethall. Detta för att kunna tillgodose behovet av idrott i takt med att kommunen växer.

Tanken är att en idrottshall i framtiden antingen skulle kunna placeras i närheten av Barnvik/Ramsmora, i Hölö eller i skärgården.

Men förslaget har stött på patrull, bland annat av Socialdemokraterna, som tycker att förslaget med en sporthall i skärgården är direkt orealistiskt.

”Vi välkomnar att arbetet nu är igång med att på ett mer strategiskt sätt arbeta fram en plan för våra idrotts- och kilturanläggningar i kommunen. Men dessa förslag på placering är ju helt orimliga och visar att utredarna inte är bekanta med de geografiska förutsättningarna” skriver de i en protokollsanteckning till kultur- och fritidsnämndens senaste möte.

Läs rapporten här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.