Varnar för besvärligt väglag

Flera störningar rapporterades i trafiken i Nacka och i Värmdö under onsdagsmorgonen, orsakade av snön.
Bland annat blev bussar stående i höjd med Skuru skola, och på väg 222 mellan Stavsnäs och Orminge varnades för snödrev och mycket besvärligt väglag.

Vid 07-tiden på morgonen rapporterna Sveriges Radios trafiksajt om att bussar stod fast i snön och blockerade på Värmdövägen i höjd med Skuru skola.

Några minuter tidigare, klockan 06.55, inträffade en trafikolycka, singelolycka, på Saltsjöbadsleden i riktning mot Stockholm, efter Fisksätra.

Saltsjöbanan rapporterade vid 06.21 om förseningar på upp till 20 minuter på grund av snö och blåst.

I Södra länken var kövarning utfärdad klockan 07.10, i riktning mot Årsta.

På väg 222 mellan Stavsnäs och Orminge rapporterade sajten Trafiken.nu, om mycket besvärligt väglag i form av lössnö och snödrev. Plogning planerades på vägsträckan från klockan 06.00 fram till klockan 16.00. På vägsträckan varnades även för snörök.

Även bussarna, som bussarna här ovan, hade mycket stora framkomlighetsproblem i hela länet. SR:s trafiksajt varnade för att resenärer får räkna med stora förseningar, inställda avgångar och inställda delsträckor.

Den som ska till flyget på Arlanda får också räkna med förseningar. Klockan 07.22 rapporterades om en olycka med flera bilar i slutet av påfarten till Arlanda. En bil stod stilla i vänster körfält, en annan bil låg i diket.

SMHI flaggade under onsdagsmorgonen på sin hemsida för fortsatt snöfall och klass 1 varning och nederbörd som kan ge ytterligare fem till tio centimeter snö.