ANNONS

SL varnar: Vi börjar köra tåg på söndag

Redan på måndag kommer spåren att trafikeras av tåg.
Redan på måndag kommer spåren att trafikeras av tåg.
Efter över ett halvår av anläggningsarbeten på Kårstalinjen är det snart dags att öppna upp för trafik igen. Men SL kommer att behöva testköra spåren, vilket betyder att man måste hålla uppsikt på spåren redan nu på söndag.
– De kommer att köra i full hastighet, säger Jesper Petterson på Trafikförvaltningen.
ANNONS

Roslagsbanans Kårstalinje har varit avstängd sedan den 7 januari i år för att rusta upp stationerna vid Roslags Näsby, Tibble, Ensta och Visinge. Det har även byggts 3,5 kilometer långt dubbelspår mellan Roslags Näsby och Visinge.

– Arbetet har gått bra och vi börja köra på utsatt datum den 20 augusti, säger Jesper Petterson, på Trafikförvaltningens presstjänst.

Börjar testköra redan på måndag

Men SL kommer att behöva testköra spåren och det kommer att starta redan den 13 augusti – nu på söndag. Därför går SL nu ut och varnar berörda kommuner.

– Vi vill att alla ska vara uppmärksamma på att tåg kan börja köra på linjen, nu när många kanske vant sig med att det inte kommer några tåg. De kommer också att köra i full hastighet och kanske inte sakta ner vid stationerna.

Kan komma när som helst

Det är heller inte klart vid vilka klockslag man kommer att testköra spåren och därför behöver man hålla ständig uppsikt.

– Vi har byggt en massa anläggningsarbeten och vi behöver prova att allt fungerar innan vi går in i skarpt läge. Det är ett vanligt förfarande, säger Jesper Petterson.

Nu när arbetet är klart innebär det att det finns dubbelspår på hela sträckan mellan Stockholms östra och Täby kyrkby.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.