ANNONS

Varnar för oseriösa hantverkare

Rotebergsvägen. Att städa upp hantverkarskräpet kostade Sollentuna 280 000 kr förra året.
Rotebergsvägen. Att städa upp hantverkarskräpet kostade Sollentuna 280 000 kr förra året.
Med våren kommer också de mindre nogräknade hantverkarna till Sollentuna. Nu varnar både polisen och kommunen folk att se upp för bluffmakare.
ANNONS

Enligt Johan Lundgren, kommunpolis i lokalpolisområde Sollentuna, har polisen fått in signaler om att oseriösa hantverkare rör sig i området. Polis och kommunanställda har iakttagit vissa fordonstyper som använts av hantverkare som orsakat problem tidigare år.

– Det är vanligt att oseriösa hantverkare kommer tillbaka under våren när de kan utföra markarbeten. Det har gjorts iakttagelser i både Sollentuna och Upplands Väsby.

Knackar dörr

Polisen vill uppmana boende att planera samtliga arbeten på hus eller tomt.

– Ta in offerter för arbetet och skriv avtal. Den här gruppen hantverkare har en offensiv försäljningsmetod, säger Johan Lundgren.

Även Sollentuna kommun varnar idag på sin hemsida för just ”kringresande hantverkare”. Men enligt säkerhetschefen Richard Buske har de inte slagit upp läger i Sollentuna i år.

– Vi har inga som bosatt sig här än vad jag vet. Men vi samarbetar med de andra norrkommunerna och därifrån hör vi om folk som sett de här fordonen åka omkring, säger Richard Buske.

Inga anmälningar om brott i år

Johan Lundgren menar att det är viktigt att säga ifrån ordentligt om man inte är intresserad, sen kan man gå iväg och ringa polisen. Tidigare år vet han att det varit brott kopplade till oseriösa hantverkare i Sollentuna, till exempel skadegörelse, hot och bedrägeri. Men han känner inte till om det varit liknande problem i år, vare sig i Upplands Väsby eller Sollentuna.