Välj ditt område
fönsterputsare
Fönsterputsare kommer inte oanmälda.

Varning för falska fönsterputsare

Brott / Nyheter Skärholmspolisen varnar nu för falska fönsterputsare. En äldre kvinna blev nyligen grundlurad, sedan två män lurat sig in i hennes hem.

Någon fönsterputsning blev det inte. Däremot lyckades de övertala kvinnan att lämna ifrån sig både bankomatkort och koden till det, för att hon skulle kunna betala.

Sedan försvann de, och lovade att snabbt komma tillbaka. Det gjorde de inte. I stället gjorde de flera uttag, innan kortet spärrades.

På sin Facebooksida varnar Skärholmspolisen nu för de falska fönsterputsarna – eller för andra falska hantverkare och försäljare som försöker prata sig in i människors bostäder. Ett råd är att alltid be om legitimation och om ett telefonnummer, så att man kan ringa upp firman personerna påstår sig arbeta för.

Andra råd är att ha dörren låst även när man är hemma, att inte ha stora summor i hemmet och att inte förvara pengar och andra värdeföremål synligt.

Polisen betonar också att varken myndigheter, polisen eller banktjänstemän frågar efter en persons bankomatkoder. Lämna aldrig ut dem och förvara dem aldrig ihop med kortet, är rådet.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Sport

Stekhet sommar för Michel Tornéus

Nyheter

Lekfullt i fredens tecken

Nyheter

Komplicerade sprängningar på Katarinavägen

Kultur

Affischmarknad, crêpes och reggae på Lyran

Skola

Högstadieelever flyttar in i Kronängsskolan

Nyheter

Protesterar mot elljusspår i Majroskogen