Min lokala hjälte

Varning för fullt ös på höstlovet

Varning för att det inte blir tid att sitta inne och kura. Det blir inte en lugn stund på höstlovet om du ska hinna med allt i vår guide.
Varning för att det inte blir tid att sitta inne och kura på höstlovet om du ska hinna med allt i vår guide.
På höstlovet är det inte läge att sitta inne och kura.
Här är listan på bus och skoj som du kan vara med på – även om du inte anmält dig långt i förväg.

Björkhagens Ungdomsgård:

  • Björkhagens ungdomsgård har extra höstlovsaktiviteter för dem mellan 13-17 år. Torsdag 3 november är det filmkväll med popcorn, fredag den 4 november spelturnering och halloweenpyssel och lördag den 5 november halloweenmys. Ingen föranmälan krävs.

Folkets hus, Bagarmossen:

  • Tre dagar halloweenskoj ordnar Unga bagis på höstlovet i Folkets hus i Bagarmossen. Fredagen den 4 november kan man prova på att steppa och sedan är det bio på kvällen. På lördagen är det matinéfilm, Scooby Doo and the Circus Monster, och därefter halloweendisco på kvällen. På söndag visas filmen Kung Fu Panda 3. Paketpris för alla dagar inklusive fika är 60 kronor, men det går också att betala hälften och var med bara en dag.

Brödkaveln parklek, Bagarmossen:

  • Brödkavelns parklek satsar under höstlovet på halloweenpyssel, bakning, pingisturneringar och barnen får göra sin egen pumpalykta. Ingen föranmälan behöver göras.

Parkleken Skyfallet, Johanneshov:

  • Det är öppet varje vardag på parkleken Skyfallet under höstlovet. Måndag och torsdag planeras för halloweenpyssel, tisdag blir det turneringar inne och ute, onsdag halloweenbakning och fredagen är vikt för ”Hhalloweenmys”. Ingen föranmälan krävs.

Skarpnäcks Kulturhus:

  • Flatenmusikalen har föreställningar med fri entré den 28 oktober och 31 oktober kl.18-20 på Skarpnäcks kulturhus. Hämta din gratisbiljett på Skarpnäcks Kulturhus. Arrangeras av Miljöverkstan Flaten i samarbete med Svenska kyrkan och Skarpnäcks Kulturhus.
  • Trojanska Hästens bjuder in till schackträning för barn 6-13 år på söndagar kl.10-12 i Skarpnäcks Kulturhus. Att testa är gratis.
  • Pysselverkstad på Skarpnäcks Kulturhus blir det igen den 6 november kl.12-15. Du kan måla, göra kollage och pins. Det är gratis att vara med på Autobelli pysselverkstad och mesta av materialet är gratis.

Skarpaby parklek, Skarpnäck:

  • Fullt ös under höstlovsveckan i ”Kaninparken”, som riktar sig till barn mellan 7-12 år. Måndagen är det pysseltema och upplagt för att tillverka ett monster. Tisdag är står pumptillverkning och grillning på agendan. Onsdag är det pingisturnering. På torsdagen dekoreras för Halloweenfesten, som hålls på fredag. Det är också olika tävlingar hela veckan.

Skarpnäcks Bibliotek:

  • På torsdag den 3 november får alla höstlovslediga barn göra pins kl.13-15.

Skarpnäcks Ungdomsgård:

  • ”Rätt att drömma” kallar Nilüfer Gurcan, ungdomsledare på Fryshuset, sin föreläsningen. Föreläsningen, som hålls onsdag den 2 november kl.20, vänder sig till ungdomar 13-17 år. Nilüfer Gurcan utgår från sin egen historia för att öppna för ett samtal om heder och rättigheter.