ANNONS

Varningsbojar ska minska isolyckor vid Norrviken

Brandkåren Attunda har lagt ut varningsbojar vid Jästbolaget i Norrviken. Brandkåren utförde jobbet och kommunen stod för kostnaden.
Var försiktig när du åker långfärdsskridskor vid Jästbolaget.
Isen vid Jästbolaget bär inte. I år vill Sollentuna kommun och brandkåren slippa drunkningsolyckor och har satt ut varningsbojar.
ANNONS

Sjön Norrviken i Sollentuna lockar skridskoåkare från hela länet. Aktiviteter på isen, försäljning av mat och skridskouthyrning gör det till ett populärt utflyktsmål. Men det är också faror förknippade med platsen, speciellt vid utsläppet vid Jästbolaget.

Varningsbojar har lagts ut

I år har Sollentuna kommun och Brandkåren Attundas gått ihop och lagt ut varningsbojar för svag is vid platsen. Kommunen stod för kostnaden och brandkåren utförde jobbet strax före jul.

– Det är för att det varje år drunknar folk som åker skridskor eller fiskar på den platsen. Just vid Jästbolaget är det tunn is, men vad det beror på vet jag inte, men där ska man vara extra vaksam, säger Veronica Stolt, som är pressansvarig på Brandkåren Attunda.

Varning för farliga isar i Stockholmsområdet

Skylt ska visa att isen inte bär

När ledigheterna är slut ska kommunen också sätta upp en stor plåtskylt på den yttre bojen, med texten ” Varning svag is ” och en bild som visar att isen inte bär.

– Flest drunkningsolyckor brukar det vara efter årsskiftet. Folk tycker det är mysigt när solen ligger lågt och snön ligger, säger Veronica Stolt.

Brandkåren påminner om att du alltid ska vara rätt utrustad och ha sällskap när ni vistas på vinterisarna.

Här kan du ta säsongens härliga skär i Sollentuna

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.