ANNONS

Vårsalong 2020 – i digital tappning

vårsalong i täby 2020 sker digitalt
Årets vårsalong blir digital.
Kan man inte göra som man alltid gjort får man göra på något annat sätt. I år kan du njuta av Täbys vårsalong från soffan.
ANNONS

Under hela april har du som vanligt möjligheten att njuta av konst från Täby i Täbys Konstförenings vårsalong.

Men i år behöver du inte ta dig till Karby Gård, utan kan uppleva allt från soffan där hemma.

För att inte bidra till smittspridningen av covid-19 har Karby gård ställt in alla sina evenemang under våren. Det berättar Björn Peck som är ordförande i föreningen Karby Gård.

– Det här berör alla utställningar, ett 10-tal av onsdagsmusiken och det berör också våra kulturkvällar med konstföreläsningar, säger han.

Glada tillrop

Men Täby Konstförening vill ändå visa upp konst och fortsätta sprida kunskap om Täbys konstnärer. Man kom därför fram till lösningen att göra salongen digital.

Och beskedet har mottagits väl, det berättar föreningens ordförande Gunilla Luiga.

– Det har varit väldigt positivt. Inlägg i sociala medier har delats massor och det har varit väldigt mycket likes på Facebook. Det finns till och med de som ringt och sagt hur glada de är att vårsalongen blir av trots allt, säger hon.

Svårt ekonomiskt

Konsten av de 24 konstnärerna är som vanligt till salu, men Gunilla tror kanske att köptrycket kommer vara lite lägre nu.

– Dels köper nog folk mindre generellt nu, dels kanske man inte fastnar för konstverken på samma sätt som om man såg dem på riktigt.

ANNONS

Björn Peck på Karby Gård berättar att även gården påverkas mycket av stängningen, men hur mycket är i nuläget svårt att säga.

Nya vägar

Trots de ekonomiska bortfallen kan det ändå vara positivt att tvingas till att tänka nytt och göra annorlunda.

– Vi är jätteglada att Täbys Konstförening gör den här digitala utställningen. Och jag tror att man på så sätt når ut till människor som kanske inte hade kommit till gården om utställningen varit där. Man kan nog lära sig mycket av det här som kan få följa med även i framtiden, säger Björn Peck.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.