ANNONS

Ikea varslar i Sverige – satsar på citybutiker

I ett pressmeddelande skriver Ikea att de ska satsa mer på "citybutiker".
I ett pressmeddelande skriver Ikea att de ska satsa mer på "citybutiker".
Ikea varslar 650 tjänster i Sverige för att göra rum för en nysatsning. Möbeljätten vill bland annat ha fler butiker och varuhus i storstädernas citykärnor.
Sedan tidigare letar Ikea en stor lokal någonstans i Stockholms innerstad.
ANNONS

I fjol gjorde Ikea sin första satsning i centrala Stockholm när en då tillfällig, mindre köksbutik öppnade på Regeringsgatan på Norrmalm. I år förlängdes kontraktet och nu ser satsningen på Stockholms city ut att fortsätta.

På onsdagen meddelade företaget att de varslar 650 tjänster i Sverige som en del av en omorganisation.

Bland annat ska nya varuhus och ”citybutiker” – likt den på Regeringsgatan – etableras.

– Vi har lyssnat på våra kunder och deras behov. Vi agerar nu när företaget står starkt, säger Håkan Svedman, landschef för Ikea Sverige i ett pressmeddelande.

Letar efter monsterlokal i city

På tidningen Fastighetsvärldens seminarium för köpcentrum och butiker tidigare i år sa samme Håkan Svedman att Ikea aktivt letar efter en stor lokal i centrala Stockholm.

– Vi tittar på olika format. Det ska vara inom tullarna. Det viktiga är att det är en plats där människorna finns, sa han då till Fastighetsvärlden.

Önskemålet för att få ett sammanhållet varuhus i city skulle vara en lokal på omkring 5 000 kvadratmeter. Något som skulle bli en av innerstans allra största butiker.

Inga besked om varsel i Stockholm

När det gäller de 650 varslade tjänsterna är merparten planerade på kontoren i Skåne och Småland. Men 80 tjänster ska fördelas jämt över Sverige.

Mitt i har varit i kontakt med Ikeas presstjänst som inte vill gå in på hur detta kommer beröra de anställda på varuhusen i Stockholmsområdet.

ANNONS