ANNONS

80 anställda får behålla jobbet på Danderyds sjukhus

Händelsen på Danderyds sjukhus IVO-anmäls efter att en 85-årig kvinna från Sollentuna dog kort efter att hon nekats vård.
Varken läkare eller sjuksköterskor kommer att sägas upp från Danderyds sjukhus.
Varken läkare eller sjuksköterskor kommer att sägas upp från Danderyds sjukhus.
Varslet blir mindre än beräknat.
ANNONS

Danderyds sjukhus var det tredje sjukhuset under hösten som meddelade att de tvingas till varsel. Totalt 100 tjänster skulle bort som en del i att minska personalen med 250 personer.

Vårdpersonal får stanna

Nu kommer beskedet att varslet minskar till 20 anställda. Varken läkare, sjuksköterskor eller undersköterskor kommer att omfattas av dessa 20. Däremot kan undersköterskorna erbjudas en omplacering inom sjukhuset.

Det är framför allt den administrativa personalen som kommer att drabbas av varslet, skriver sjukhuset i ett pressmeddelande.

Besked sista mars

Danderyds sjukhus har ett utmanande ekonomiskt läge år 2020 med ett beräknat underskott på 300 miljoner kronor, vilket är sex procent av sjukhusets omsättning. Därför gör nu sjukhuset flera åtgärder för att få ekonomin i balans.

Till och med den 27 mars genomförs förhandlingar med de fackliga organisationerna. Målsättningen är att de medarbetare som kommer att omplaceras eller varslas ska få besked senast sista mars.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.