ANNONS

Vårtecknet som slår det mesta: Nu har sandsopningen startat

sandsopning
Snart blir vägarna släta och fina igen.
Nu börjar kommunerna sopa bort vinterns halkbekämpning – sand och grus – från gator och torg. I både Österåker och Vaxholm har arbetet precis börjat. Planen är att det ska var färdigt om ungefär en månad.
ANNONS

I Vaxholm och Österåker börjar man sandsopningen i de centrala delarna. I Österåker sker sopningen i två omgångar: Först en grovsopning, och sedan en finsopning.

Börjar i centrala delar

”Centrumområden är prioriterade i början, därefter sopas övriga områden. Ordningen bland områdena alterneras över åren så att inget område alltid kommer sist”, uppger Vaxholms stad på sin hemsida.

– Först sopas de centralare delarna av Åkersberga, gång- och cykelbanor, därefter lokalgator och avslutningsvis de större huvudvägarna, informerar Ann Erlandsson
driftingenjör i Österåkers kommun.

Vädret spelar in

Tidigare år har man i Österåker presenterat ett schema när olika områden sopas. Det har man övergett eftersom det är svårt att lova exakta tider. Sandsopningen är nämligen beroende av vädret – det ska inte vara minusgrader eller mycket regn när man sopar.

Om allt klaffar beräknas sandsopningen i Österåker vara klar senast 1 maj. I Vaxholm är man något djärvare och tror på sista april.

För vägar som sköts av Trafikverket, vägföreningar, fastighetsägare och samfälligheter kan andra tider gälla.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.