ANNONS

16-åring från Alby värvad av Juventus efter landslagssuccén

Jonas Rouhi. Juventus. Från Alby.
Jonas Rouhi från Alby har tagit plats i både svenska landslaget för pojkar födda 2004 och i Juventus U17-lag.
Juventus har fått upp ögonen för Jonas Rouhi från Alby.
Nu har den talangfulle 16-åringen tagit plats i klubbens U17-lag.
– Jag tror det var när de såg mig spela i landslaget som de blev intresserade, berättar han.
ANNONS

Mitt i når Jonas Rouhi som befinner sig på plats i Turin, hemstad för storklubben Juventus där bland andra Cristiano Ronaldo och Sveriges nya stjärna Dejan Kulusevski spelar. Hit kom han i februari. Efter ett halvår i Sverige på grund av coronapandemin är han åter i staden för att spela med klubben.

– Jag bor på en internatskola här. Det går bra och jag kan ta hand om mig själv. Jag trivs bra både med fotbollen och det sociala, säger han.

Jag hoppas få råd av Kulusevski.

Jonas Rouhi, Alby/Turin

Gick på Kvarnhagsskolan i Alby

Killen som tills i våras gick högstadiet på Kvarnhagsskolan i Alby var för några dagar med i en turnering mot lag som Lazio, Lugano och Pescara. Det slutade med att Juventus vann sin andra turnering på kort tid. Jonas berättar att han fått vänja sig med spel på en annan nivå än i Sverige.

– Det var definitivt svårt i början. Men jag har redan utvecklats och lär mig nytt hela tiden. I slutet av den här säsongen hoppas jag ta plats i klubben U19-lag.

Vad siktar du på om 5 år?

– Om fem år hoppas jag vara bland de bättre startspelarna i en klubb i någon av de största ligorna i världen.

I Sverige kommer han närmast från Brommapojkarna, dessförinnan från Hammarby, men första klubbadressen går att hitta i Tullinge TP.

ANNONS

Målet som väckte Juventus?

Förra året kom han med i P04-landslaget och i en match mot Norge i september 2019 gjorde han ett fenomenalt mål då han från sin ytterbacksposition bröt fram i banan med otrolig fart, fångade upp en boll framför näsan på en norrman. Därpå tog han sig förbi ytterligare 2-3 norrmän och gjorde mål inifrån straffområdet. Se målet cirka 40 sekunder in i klippet nedan.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sweden’s National Youth Teams (@sweyouth)

Det vackra målet finns att se på hans Instagramkonto. Men också på landslagets konto för ungdomslag.

– Jag tror det var när Juventus såg mig spela i landslaget som de blev intresserade. Men de har nog sett matcher jag gjort med Brommapojkarna också, säger han.

Har du träffat Kulusevski och Ronaldo än?

– Nej, jag har inte träffat någon av spelarna i A-laget än. Vi tränar på deras gamla anläggning och de tränar på en ny anläggning där också skolan ligger. Men jag vet att spelare från förra årets U 17-lag fick möjlighet att träna med A-laget. Så jag kanske träffar dem senare. Jag hoppas få råd av Kulusevski om hur jag ska tänka kring fotbollen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.