Trots vårvärme – Hammarbybacken laddar för snöfest

slalomfest
På tisdag gör skideliten upp i världscuptävlingen i Hammarbybacken.
Vårvädret till trots. Nu bekräftar platschefen Johan Midelf att det blir slalomfest i Hammarbybacken på tisdag.

Minusgraderna som ersatts av plusgrader under veckan har fått vinterhatarna att jubla. Men alla har inte varit lika överlyckliga.

På tisdag kommer skideliten till Hammarbybacken för att göra upp i Audi Fis Ski World Cup. En tävling där kvinna ställs mot kvinna och man ställs mot man i den alpina grenen parallellslalom.

– Vi behöver kylgrader för att kunna producera konstsnö. Dem kylgraderna har vi haft, säger Hammarbybackens platschef Johan Midelf.

Slalomfest väntar

Trots plusgrader och indikationer om en stundande vår är platschefen inte orolig inför tisdagens slalomfest. Förberedelserna har pågått under en längre tid och den konstsnö som nu ligger i backen är fullt tillräcklig.

– Konstsnö har en längre hållbarhet än natursnö och vi har jobbat på bra med tillverkningen. Så det går att köra utan problem, säger platschefen.

Så du var aldrig orolig när solen tittade fram?

– Nej, jag har inte känt någon oro alls.

10 000 människor i publiken

Just nu pågår arbetet med att göra backen klar inför nästa veckas tävling. Arenan öppnar redan vid tretiden på tisdag men det är först när mörkret lagt sig över Stockholm som åkarna kommer att kasta sig ur startgrinden. Förväntningarna är höga och närmre 10 000 besökare väntas se tävlingen.

– Det ska bli spännande. Det brukar bli bra tävlingar och mycket action, säger Johan Midelf.