Så ska bortglömda Sergelgatan väckas till liv

Såhär vill Vasakronan att Sergelgatan ska se ut.
Såhär vill Vasakronan att Sergelgatan ska se ut.
Vasakronan vill väcka liv i Sergelgatan. Fastighetsbolaget vill glasa in utrymmet mellan Hötorgsskraporna och öppna fler restauranger.
– Målet är en stad som lever dygnet runt, säger Rebecca L Thorell, kommunikatör på Vasakronan.

Fastighetsbolaget planerar nu en större satsning för Sergelgatan. Företaget vill till exempel glasa in utrymmet mellan de båda första Hötorgsskraporna. I planerna ingår också att utöka utbudet av kaféer och butiker.

– Målet är en stad som lever dygnet runt, det är en ganska bortglömd plats, säger Rebecca L Thorell, kommunikatör på Vasakronan.

Under en vecka passerar en halv miljon människor den 250 meter långa gågatan. Vasakronan gjorde ett första ansiktslyft av platsen 2015 när de sommaröppnade terrassen på tredje våningsplanet vid Hötorgshusen. Man lyfte upp foodtrucks på taket och arrangerade events.

– Hötorgsterrassen har varit ett första försök att gjuta liv i den där hörnan överhuvud taget. Det är vad vi försöker göra borta vid Sergel nu, säger Rebecca L Thorell.

I de fyra Hötorgsskraporna arbetar cirka 2 500 personer, Vasakronan vill skapa tydligare entréer för arbetsplatserna. De vill också skapa ett helt våningsplan med närservice i form av mat- och mötesfaciliteter som främst ska riktas till kontoren.