Vasastadsduo laddar för sitt stora genombrott

Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i "Vår tid är nu".
Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i "Vår tid är nu".
Skådespelarna bor båda i Vasastan.
Skådespelarna bor båda i Vasastan.
Vasastadsborna Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson är aktuella i SVT nya storsatsning.
Skådespelarna agerar kärlekspar i höstens tv-serie Vår tid är nu.
– Det känns helt otroligt, det är ju ett drömjobb på alla sätt, berättar Hedda Stiernstedt.

Den 2 oktober har SVT:s nya dramaserie ”Vår tid är nu” premiär. I tio veckor får vi följa överklassflickan Nina Levander och kökspojken Calle Svensson och deras kärlekshistoria efter att andra världskriget slutat. Nina och Calle träffas under en hastig kyss vid fredsfirandet på Kungsgatan i Stockholm den 7 maj 1945.

”Vår tid är nu” är en av SVT:s största dramasatsningar någonsin med stora namn som Susanne Reuter, Peter Dalle och Adam Lundgren i rollerna. Huvudrollerna Calle och Nina spelas av Hedda Stiernstedt, 29, och Charlie Gustafsson, 25.

– Det känns helt  otroligt, det är ju ett drömjobb på alla sätt. Jag och Charlie kommer från liknande erfarenhets grad sedan innan. Vi har jobbat mycket men inte gjort så stora grejer, berättar Hedda Stiernstedt som tidigare har setts i ungdomsserien Portkod.

Hon blev väldigt exalterad när hon skulle jobba med Susanna Reuter och Peter Dalle som spelar i hennes favoritfilm ”Yrrol” från 1994.

– Jag är ett väldigt stort Yrrol-fan, så jag var ju superpeppad innan för att halva casten av ”Yrrol” är med, berättar Stiernstedt.

Både Hedda Stiernstedt och motspelaren Charlie Gustafsson bor i Vasastan. Charlie bor till och med i samma område som sin karaktär Calle i tv-serien, i Sibirien ( namnet är ett öknamn som uppstod när området bebyggdes under 1800-talets sista decennier).

– Jag är skriven på Vanadisvägen, men jag bor egentligen på en annan gata vid gränslandet, typ Sibirien liksom, där Calle bor också, berättar Charlie Gustafsson.

Charlie Gustafsson är 25 år och vi såg honom senast 2014 i tv-serien ”Vikingshill”. I den nya tv-serien spelar han den orädda kökspojken Calle som snackar in sig på den fina restaurangen Djurgårdskällaren.

– Calle är lite mer rakare än vad jag är. Han trampar ju inte folk på tårna direkt, men han är ärlig och rak liksom, berättar Gustafsson.

Skådespelerskan Hedda Stiernstedt bor på Sveavägen nära Vanadisbadet, när hon inte jobbar sjunger hon gärna karaoke och går på restaurang i Vasastan.

– Jag gillar att sjunga hårdrockskaraoke på Pub Anchor och äta en blodig biff på Café Facile, säger hon.

Fakta

Vår tid är nu

Handling: Andra världskriget är  över och en ny lyckligare tid börjar. Nina Levander och Calle Svensson möts på Kungsgatan i Stockholm i en hastig kyss, för att genast skiljas åt igen. Ninas familj driver den fina restaurangen Djurgårdskällaren. Äldste sonen Gustaf har lyckats hålla restaurangen vid liv under krigsåren men när mellansonen Peter återvänder hem efter kriget upptäcker han att familjens restaurang står på randen till konkurs. Nu krävs stora förändringar som möter de nya tiderna.

Premiär: 2 oktober på SVT

Medverkande: Suzanne Reuter, Mattias Nordkvist, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt, Peter Dalle, Hedda Rehnberg, Charlie Gustafsson och Karin Franz Körlof.