Vasastan kan vinna ja-sägarnas byggtävling

Haymarket
Scandic Haymarket har nominerats till årets YIMBY-pris.
Nätverket YIMBY har utsett sju kandidater som ska slåss om årets YIMBY-pris. Två av nomineringarna går till Vasastan.

YIMBY (Yes In My BackYard), ett nätverk som jobbar för att få en tätare och mer levande stad har nominerat Vasastan till årets YIMBY-pris.

Priset delas varje år ut till en aktör som positivt bidragit till Stockholm som en tätare, mer hållbar och levande urban stad och delas ut den 14 oktober. Vasastan får två nomineringar av totalt sju som tävlar om årets pris: Scandic Hotel på Hötorget och TAK på Brunkebergstorg.

Scandic på Hötorget

Entrén i nya hotellet Haymarket by Scandic i gamla PUB-huset.

Nominering:

”Scandic Hotels för deras arbete att skapa levande och trygga mötesplatser i Stockholm; särskilt på Norrmalm, med Grand Central, Continental, Haymarket, No 53 och Downtown Camper.”

TAK på Brunkebergstorg

TAK:s takterrass på Brunkebergstorg öppnade i våras.

Nominering:

”För att detta är något som Stockholm verkligen behöver för att komma ur sitt skal och bli mer än en förvuxen mellanstor stad. När man besöker TAK får man inte bara en i det närmaste unik tillgång till Stockholm ur ett fågelperspektiv utan man fylls också av en känsla att ha flyttats någon annanstans i tid och rum. Det ligger en klar storstadskänsla över både stället och hela bygget men det känns så typiskt Stockholm och inte som Boston, London, Rotterdam, New York eller Toronto. Det enda är att man skulle kunna önska fler byggen och ställen av detta stuk i Stockholm.”