ANNONS

Väsby behöver fler nattvandrare

Få vill bli nattvandrare i Upplands Väsby. Nyligen ledde det till att inga vandrare alls fanns ute under helgen.
ANNONS

– Det är faktiskt väldigt svårt att få folk att nattvandra. När de får höra att man inte får betalt så är de inte intresserade längre. Ingen vill göra något ideellt nu för tiden, säger Lena Hallsenius som håller i nattvandrarverksamheten i Upp­lands Väsby.

Bristen på frivilliga som vill nattvandra har lett till att alla skift inte går att täcka. I dag finns sex personer som är ute på helgkvällar och -nätter, men de skulle behöva vara fler för att täcka upp behovet. Tanken är att minst två personer ska vara ute varje fredag och lördag.

– Vi har haft problem ett tag nu. Några har bytt jobb så att vi är flera stycken som jobbar på helger och nätter och inte kan vara ute så ofta. Nu kunde inte någon förra helgen (läs den 31 juli –2 augusti, reds. anm.) så att vi inte hade några vandrare alls, säger Lena Hallsenius.

Nattvandrarna rör sig i hela kommunen, men lägger extra mycket fokus på Runby och Bollstanäs. Där blev de också saknade med en gång när de inte hade möjlighet att jobba.

– Jag fick jättemånga sms från personer som undrade varför vi inte var ute. Det var ju fint väder och då passade flera ungdomar på att sitta nere vid badplatsen i Runby. Boende runt om i kommunen hörde av sig om fylla, slagsmål, klotter och hemmafester, säger Lena Hallsenius.

Varför borde fler nattvandra?

– Många tror att vi bara tar hand om fulla ungdomar och känner att det inte är något de vill göra, men vi ger och får så mycket mer än så. Visst, ibland träffar man ungdomsgäng som är bråkiga och kaxiga. Men sedan kan de vara jättetrevliga nästa gång och efter ett tag brukar man märka att vi verkligen behövs för att ge umgänge och trygghet. Det behövs fler vuxna som är ute på nätterna, säger Lena Hallsenius.

Den som vill börja nattvandra kan höra av sig antingen till Facebookgruppen ”Nattvandring Upplands Väsby” eller telefonnummer 070-025 16 03.

Ett glatt gäng söker fler att gå med.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.