ANNONS

Hundratals hushåll utan ström efter stormen

Avbrutet träd efter stormen Alfrida
Avbrutet träd efter stormen Alfrida.
Stormen Alfrida drog under natten till onsdagen in över Upplands Väsby. Vid 10.30-tiden på förmiddagen var över 400 hushåll utan ström.
ANNONS

Det blev en blåsig start på det nya året. Under natten till onsdagen drog stormen Alfrida in med kraft över Stockholms län. I Väsby lämnade stormen efter sig ett flertal nedfallna träd, vilket orsakat störningar i elnätet. Vid 10.30-tiden på onsdagen var 432 hushåll i Väsby utan ström.

– Det blåste något alldeles kolossalt i natt och i utkanten av Väsby har vi kvar en hel del elledningar i luften. Det är på dem som träd har trillat och förorsakat kortslutningar, säger Johan Aspegren, presschef på Eon.

Extra personal inkallad

Eon är ensam elleverantör i Väsby. Bolaget har nu kallat in extra personal från hela Sverige som ska arbeta i Stockholmsområdet. När arbetet är färdigt är ännu oklart.

– Vi har inte satt någon prognos. Jag tror inte att vi blir färdiga i hela Stockholms län i dag, men jag tror inte att det är Upplands Väsby som blir sist. Om det betyder att vi blir färdiga i Väsby i dag eller inte, det vågar jag inte svara på, säger Johan Aspegren.

Totalt 821 strömavbrott har rapporterats i Väsby det senaste dygnet. Av dem var 389 åtgärdade vid 10.30 på onsdagen.

Peter Lindgren är presstalesperson vid Storstockholms räddningscentral. Han säger att det är fortsatt blåsigt i hela Storstockholm, men han har inga större händelser att rapportera från Väsby.

– Men man ska nog hålla sig så mycket inne som möjligt, säger Peter Lindgren.

Läget i trafiken

Enligt trafiken.nu flyter trafiken på normalt i Väsby. Även buss- och pendeltågstrafiken går enligt tidtabell.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.