Väsby näst bäst på tillväxt

Företagen växer och nyanställer, Väsby kom tvåa i mätningen Bästa Tillväxt.
Företagen växer och nyanställer, Väsby kom tvåa i mätningen Bästa Tillväxt.
Upplands Väsby hamnar på andra plats i den årliga mätningen över kommunerna med bäst tillväxt i Stockholms län.

Det är kreditupplysningsbolaget Syna som har granskat boksluten från samtliga aktiebolag i landet för att ta reda på hur det går för näringslivet i kommunerna.

– Det är roligt att få ett kvitto på att företagen växer och anställer och att Väsby fortsätter att vara en attraktiv plats att driva företag på, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Upplands Väsby kommun har tidigare vunnit priset tre gånger, 2008, 2009 och 2013. I år kommer man på en andraplats efter Nykvarn.

– Det är extra roligt att se att vi nu kommer på andra plats när det handlar om tillväxt och vi ser att våra företag vågar anställa och växer, säger Anders Wink, näringslivschef i kommunen.

Även i andra mätningar ligger Väsby högt upp gällande företagande och tillväxt. När Stockholm Business Alliance rankade Sveriges kommuners företagsklimat hamnade Upplands Väsby på nionde plats. I SKL:s servicemätning kom Upplands Väsby på första plats bland kommuner med fler än 40 000 invånare.