ANNONS

Efter stormen – Väsbybo polisanmäler kommunen

P-O Brogren rasar mot kommunens säkerhetsarbete efter stormen Alfrida.
P-O Brogren rasar mot kommunens säkerhetsarbete efter stormen Alfrida.
Väsbybon P-O Brogren rasar mot kommunens säkerhetsarbete efter stormen Alfrida. Nu polisanmäler han Upplands Väsby för allmänfarlig vårdslöshet.
– Det handlar om att få fram att det är allvar. Det här är jättefarliga grejer.
ANNONS

Två veckor efter stormen Alfrida ligger fortfarande ett tiotal stormfällda kvar i naturområdet vid Kaplanvägen i Prästgårdsmarken. P-O Brogren rastar sina hundar i området varje morgon.

– Det är stora, tjocka granar med enorma rotvältor. I varje fall hälften av de här träden hänger och har inte rasat färdigt, säger P-O Brogren.

”Borde spärras av som en brottsplats”

P-O Brogren säger att han under sina promenader sett barn leka bland de stormfällda träden. Han har gjort en felanmälan till kommunen och är kritisk till att området inte skärmats av med varningstejp.

– De ska skydda av området precis som om det vore en brottsplats, så att folk blir varse om farorna, säger P-O Brogren och fortsätter:

– Man har ju ingen aning om när de här träden ramlar, utan de bara dråsar omkull rätt vad det är.

Polisanmäler kommunen

När området under torsdagen fortfarande var utan varningstejp beslutade han sig för att polisanmäla kommunen för allmänfarlig vårdslöshet.

– Det är ingen som har gjort någonting, inte ens en sketen liten papperslapp har de satt upp. Kommunen skiter högaktningsfullt i det hela, säger P-O Brogren.

Vad tror du att din polisanmälan leder till?

– Polisen rycker ju knappast ut med blåljus. Det handlar om att få fram att det är allvar. Det här är jättefarliga grejer.

ANNONS

Inget prioriterat område

Mitt i har sökt kommunen för en kommentar gällande P-O Brogrens polisanmälan, men utan framgång.

I ett mejl skriver gata/park-enheten att kommunens arbete med att säkra och röja de stormfällda träden i första hand prioriterats till de naturmiljöer där det funnits direkt risk för personskada eller allvarlig skada på egendom.

De vindfällda träden intill Kaplanvägen – som ligger 150 meter från förskolan Ringblomman – anses av kommunen inte utgöra en direkt risk för att för att skada ”elever, personal, byggnader och/eller anläggningar”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.