ANNONS

Väsby ridskola står pall i foderkrisen

Säby Ridskola i järfälla inviger sitt nya stall
Priserna på hö har rusat i höjden.
Den torra sommaren har tvingat många ridklubbar att höja priserna. Bristen på foder drabbar även Väsby ridklubb, men än så länge är höjda medlemsavgifter inte aktuellt.
ANNONS

Sommarens rekordvärme slog hårt mot lantbrukarna och ledde till foderbrist. Sedan dess har priset på foder rusat i höjden – något som drabbat många av länets ridskolor.

Även Väsby ridklubb har märkt av följderna av sommarens torka, men än så länge har ridklubben tillräckligt med foder till sina hästar.

– Vår leverantör har kunnat leverera. Just nu har vi inte några problem, säger Anna Ågren, ridskolechef på Väsby ridklubb.

Räddas av näringsrikt hö

Anna Ågren berättar att priset på hösilage har gått upp. Det vägs dock upp av att höets näringsinnehåll har varit bra, vilket gör att hästarna klarar sig på mindre mängder.

– Det är tur det, eftersom tillgången har varit mycket mindre än tidigare. Hade det varit värden som förra året så hade det varit katastrof.

Att priset på foder ökat är än så länge inget som drabbat klubbens medlemmar. Medlemshöjningar kan först komma blir aktuellt om foderbristen håller i sig.

– Då blir det aktuellt. Vi får hoppas att det växer på under sommaren, säger Anna Ågren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.