ANNONS

Väsby siktar på 70 procent ekomat

ANNONS

Under 2014 hade Upplands Väsby 25 procent ekologiska inköp av mat till skolor, äldreboenden och andra verksamheter. Det betyder att Väsby nu tar plats i Ekomatsligan, som en av 97 kommuner och landsting i landet.

I fredags hölls en ceremoni på Piperska muren i Stockholm där kommunen fick motta ett diplom av kändiskocken Paul Svensson.

– Vi är väldigt glada att Väsby äntligen kommit upp till 25 procent ekologisk mat. Det är en bra början, och vi fortsätter arbeta vidare. Vi strävar högt och hoppas kunna uppnå 70 procent ekologisk mat år 2020, säger Helene Hagberg, folkhälsosamordnare i Upplands Väsby kommun.

Det är den ideella föreningen Ekomatscentrum som ligger bakom Ekomatsligan, som har som främsta syfte är att verka för en bättre miljö och för en hållbar utveckling.

– Det säger ju sig själv egentligen att det är jätteviktigt att prioritera att våra barn äter giftfri mat i stället för besprutad. Så det här är självklart en jätteviktig utmärkelse för oss, men vi jobbar som sagt vidare och sätter ribban högt, säger Helene Hagberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.