ANNONS

Fortsatt många utan el i Väsby

Johan Aspegren, presschef på Eon.
Johan Aspegren, presschef på Eon.
Omkring 200 hushåll i Väsby är fortsatt strömlösa efter stormen Alfridas framfart. Prognosen är att elen ska vara åter vid klockan 18 på torsdagen.
– Vi jobbar så alldeles gott som vi någonsin kan för att få ordning på det här, säger Johan Aspegren, presschef på Eon.
ANNONS

På torsdagsförmiddagen är 214 Eon-kunder i Väsby fortsatt utan ström till följd av stormen Alfrida. Flera av hushållen har nu varit strömlösa i över ett dygn.

– Det är jättesorgligt. Det är minusgrader ute och det är naturligtvis beklagligt på alla sätt och vis. Vi jobbar alldeles så gott som vi någonsin kan för att få ordning på det här, säger Johan Aspegren, presschef på Eon.

Väsby inte prioriterat

På grund av den stora mängden strömavbrott arbetar Eon nu efter principen ”störst nytta först”, vilket innebär att reparatörerna prioriterar de stationer som är kopplade till flest antal kunder. För Väsbys del, där det är förhållandevis få drabbade kunder per station, innebär det att hushållen hamnar ett hack ner i prioritetsordningen.

– Dessvärre är det så att de kommer lite lägre ner i prioriteringen, säger Johan Aspegren.

Strömmen tillbaka under kvällen

Eon, som är ensam elleverantör i Upplands Väsby, meddelade under onsdagen att de kallat in extra personal. En flertal av dem kommer i dag, torsdag, att börja arbeta i Stockholmsområdet. Prognosen är att strömmen ska vara åter för de flesta i Väsby vid klockan 18 i kväll.

– Jag tror och hoppas att de prognoserna ska hålla. Det kanske till och med blir så att det går lite fortare, men det ska vi inte räkna med, säger Johan Aspegren.

Kunder har rätt till ersättning

Kunder som har varit utan ström i tolv timmar har rätt till en lagstadgad avbrottsersättning om minst 1 000 kronor. Efter ett strömlöst dygn ökar ersättningen till minst 2 000 kronor, säger Johan Aspegren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.