Väsbybo kan bli Sveriges nästa mästerkock

Magnus Johansson från Väsby slåss om titeln som Sveriges mästerkock.
Magnus Johansson från Väsby slåss om titeln som Sveriges mästerkock.
Tolv finalister gör upp om titeln som Sveriges mästerkock. Bland dem finns Väsbybon Magnus Johansson – vars hemliga recept är enkelt.
– Grädde och mycket kärlek tar en långt.

Att laga mat är som terapi för affärsutvecklaren och amatörkocken Magnus Johansson, 44. På onsdag inleder Väsbybon jakten på titeln som Sveriges mästerkock.

– Nerverna sitter utanpå.  Det känns magiskt, overkligt, häftigt, taggande. Det är mycket känslor som bubblar.

Om du får välja fritt. Vad kokar du ihop för att charma juryn?

– Jag älskar att laga fisk, så jag skulle nog bjuda dem på en fiskgryta eller en hälleflundra med en god vitvinssås och grönsaker.

Vilket kök vurmar du extra för?

– Klassisk husmanskost är något som jag tycker om väldigt mycket. Utöver det så är det asiatiska köket något som tilltalar mig. Det beror mycket på att jag gillar den kryddsättning som man ofta använder sig av, till exempel i Indien med kryddor och örter.

Du har precis lagat ditt livs måltid, tror du. Men när Leif Mannerström smakar av så grimaserar han av avsmak. Hur reagerar du?

– Åh! Det är svårt att blidka Mannerström. Jag har gjort mitt yttersta, han är en tuff kritiker och en person med väldigt mycket kompetens. Jag skulle nog respektera det han säger och inte käfta emot – även om vi alla har olika smaker.

Blir du Sveriges nästa mästerkock?

– Kan tyvärr inte uttala mig om det. Ni får följa det på TV4. Men Väsby, heja på mig! Det behövs.

Programmet sänds på onsdag klockan 20.00.