Väsbybon vill byta namn på kommunen – ”det är jobbigt att skriva”

Upplands Väsby och Väsby centrum i nytt namnförslag för kommunen
Upplands Väsby kommun borde byta namn, det tycker Väsbybon Anders Mild i ett förslag till kommunen.
En Väsbybo har skickat in ett brev till Upplands Väsby kommun och föreslår ett namnbyte.
– De flesta håller nog med. Alla säger ju bara Väsby, vilda Väsby och så. Så det borde vara ganska naturligt, säger insändaren.

Kommunalråd backar det nya namnförslaget – ”idag är namnet Väsby”

I brevet ställer sig Väsbybon Anders Mild frågan om det inte är ”dags att ta bort Upplands i Upplands Väsby”. Det är jobbigt att skriva och alla vet var Väsby ligger, menar han.

– Det är jobbigt att skriva Upplands, och det är förlegat. Alla säger ju bara Väsby, vilda Väsby och sådär. Så det borde vara ganska naturligt, säger Anders Mild.

Själv har han bott i Upplands Väsby i över sex år. Just nu bor han uppe vid vattentornet i Runby tillsammans med sin sambo som är född och uppvuxen i Väsby, och hans moster var Väsbybo ”länge och väl”.

– Jag tycker att det vore väldigt praktiskt att bli av med Upplands. Snackar man med folk och myndigheter och så, då är det ju Väsby. Man har tagit bort det på eget bevåg, och då kan man lika gärna gå hela vägen. Det heter inte Upplands Väsby centrum, det heter Väsby centrum, säger Anders Mild.

Anders Mild vill byta namn på Upplands Väsby

Anders Mild vill byta namn på Upplands Väsby.

Byråkratin och ekonomin som stoppar

Framöver planerar Anders Mild att starta en namninsamling och kanske lägga ut listor på biblioteken.

Han har inte bråttom med att få igenom namnbytet, även om han tror att de flesta Väsbybor håller med honom.

– De flesta håller nog med. Det som bromsar är väl byråkrater och alla skyltar man måste byta namn på, och det kostar pengar. Men det har ju varit Upplands Väsby i herrans många år, så det är väl ingen riktig brådska med det, säger han.