ANNONS

Rekordmånga Väsbybor söker skuldsanering

Det ökade antalet ansökningar gör väntetiderna längre.
Det ökade antalet ansökningar gör väntetiderna längre.
Ansökningar om skuldsanering ökar i hela landet. Det beror på ny lagstiftning. Väsby är den kommun i länet där ansökningarna ökar mest.
ANNONS

124 personer från Upplands Väsby ansökte om skuldsanering hos Kronofogden förra året. Ansökningarna ökar kraftigt. Under 2016 var det 48 Väsbybor som ansökte om skuldsanering hos myndigheten.

Det motsvarar en ökning på 158 procent. Av alla kommuner i Stockholms län är det Väsby där ansökningarna om skuldsanering ökar mest, enligt en sammanställning gjord av Svt.

Trenden är densamma i hela landet. Kronofogdemyndigheten fick in cirka 19 000 ansökningar om skuldsanering 2017. Året innan kom drygt 12 000 ansökningar. Enligt Kronofogdemyndigheten berodde ökningen på de nya skuldsaneringslagarna som trädde i kraft i november 2016.

– Man kan se skuldsanering som en ekonomisk rehabilitering, där någon som har haft skulder i många år får möjlighet att starta om med nya förutsättningar. Det är bra att fler nu får den chansen, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogdemyndigheten i ett pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.