Väsbybor rasar över att Löwets närakut hotas

Löwets närakut hotas av nedläggning.
Löwets närakut hotas av nedläggning.
Reaktionerna har varit många och starka på vår artikel om att närakuten på Löwenströmska hotas av nedläggning.

I tisdags berättade vi om att närakuten på Löwenströmska hotas av nedläggning. Ihärdiga rykten säger att Alliansen, som styr i landstinget, istället kommer att satsa på en närakut i Sollentuna. I Väsby försöker nu politiker på båda sidor av blockgränsen att driva opinion för att rädda närakuten.

Artikeln fick också många reaktioner från er läsare. De allra flesta uttrycker att de är kritiska till en nedläggning men det finns också Väsbybor som ser fördelar med en närakut i Sollentuna istället.

Här är några av reaktionerna som kommit in via mejl och sociala medier:

# Väsby växer, att ens tänka på att lägga ner Lövet är skandal!!!

# Varför stänga något som fungerar utmärkt!?

# Det är självklart att vi ska ha en närakut och vi accepterar inte ett ev. förslag eller landstingsbeslut som förordar nedläggning. /Ann-Christin Larsson Frickner (C).

# För mig, och sannolikt många andra inte bilburna i Väsby, vore det mycket enklare och snabbare att ta sig till Sollentuna sjukhus. Tågen går ofta, tar bara 12 minuter och sedan är det inte långt att gå. Dessutom ligger det inte i ödemarken utan man kan fördriva ev. väntetid i centrum.

# Och när det redan är trångt på vägarna och bilköer, så ordnar de så att fler måste ut och åka söderut så att det blir ännu mer trängsel.

# Detta är en idiotisk skrivbordsprodukt. Flytta till Sollentuna som ännu inte är byggt som närakut Vad kostar inte det att bygga där, samtidigt när Löwets närakut är i ett utomordentligt nyskick ska det läggas ner.

 

Fortsätt diskutera på vår Facebook-sida

Läs vår artikel om närakuten här: Oklar framtid för Löwets närakut