Två Väsbyföretag kan blir årets hantverkare

Arkivbild.
Arkivbild.
Över 18 000 röster har kommit in. Nu kan två Väsbyföretag prisas på Hantverksgalan.

Företaget Dorunner som samlar olika hantverkstjänster på sin hemsida håller årligen galan Årets hantverkare. Där prisas olika hantverksföretag utifrån en omröstning där kunderna får tycka till om företagen.

I år har de fått in över 18 000 röster och över 4000 företag har nominerats. Två av företagen som gått till final kommer från Upplands Väsby.

Måleriföretaget Renew Service och Byggcomfort är nominerade i varsin kategori. Totalt har 40 företag nominerats, fem i varje kategori. Omröstning är nu avslutad och vinnarna kommer att utses på en gala den 4 maj.

– Det är jäkligt häftigt att vårt lilla företag i Upplands Väsby är nominerade till denna enorma utmärkelse. Det finns många företag i hela Sverige som har mer erfarenhet än vi, säger Mikael Milestav som startade Byggcomfort.

Mikael Milestav har en bakgrund inom hotellbranschen och bestämde sig för att starta ett byggföretag efter att ha renoverat sitt eget hus.

– Jag anlitade några duktiga hantverkare men styrde dem på mitt sätt. Sen var det flera grannar som pratade med mig om att göra beställningar och då bestämde jag mig för att köra igång, säger Milestav.

Han menar att byggbranschen har ett dåligt rykte för att det är en sunkig bransch med mycket skit.

– Jag har tagit med mig servicen från hotellvärlden. Det är viktigt att vi alltid kommer i tid och håller det snyggt och rent. Jag är noga med att alla ska komma i rentvättade kläder till uppdragen, säger Milestav.