Väsbyhem åkte till Marbella för en miljon – köpte 384 starköl

Resan för Väsbyhem gick till spanska solkusten.
Resan för Väsbyhem gick till spanska solkusten.
Det kommunala bostadsbolaget Väsbyhem tog sina 64 anställda till Marbella. 384 starköl, 64 drinkar och en DJ för 13 000 bjöd företaget på. Slutnotan för kalaset hamnade på över en miljon kronor.

Det är tidningen Hem och Hyra som har granskat det kommunala fastighetsbolaget Väsbyhems resa till Marbella. Enligt tidningen åkte 64 anställda från bolaget i oktober 2018 till den exklusiva staden belägen på den spanska solkusten.

Fyra nätter på på det fyrstjärniga hotellet, flygbiljetter, alkohol och en diskjockey bjöd Väsbyhem sina anställda på enligt granskningen. Slutnotan för hela resan hamnade på 1 051 955 kronor.

– Syftet var ett gemensamt avstamp inför vår långsiktiga affärsplan för år 2019-2022. Vi ville få en ökad samsyn kring företagets övergripande frågor och att fortsätta vårt utvecklingsarbete för att nå våra högt ställda mål samt att med gemensamma gruppövningar kring både kund- och medarbetarfrågor kunna förbättra vårt sätt att arbeta och samtidigt få inspiration och bli mer sammansvetsade, säger Amra Barlov Lindqvist, vd vid Väsbyhem till Hem och Hyra.

Inte samma policy

Granskningen visa att företaget bjöd på tre middagar där de anställda fick två glas vin eller två starköl vardera. Den tredje middagen avslutades även med en fest där de anställda bjöds på en drink var och en DJ hyrdes in för 13 000 kronor. Totalt bjöd företaget på 384 starköl eller glas vin och 64 drinkar.

Hem och Hyra skriver att Väsbyhem inte lyder under Upplands Väsbys kommuns representationspolicy för anställda och förtroendevalda där ”Huvudregeln är att all representation ska vara alkoholfri.”  Företaget satte däremot en gräns där de bjuder på två glas vin eller två öl per middag.

Amra Barlov Lindqvist säger till tidningen att det var billigare för dem att åka till Marbella än vad ett likvärdigt upplägg hade kostat i Sverige.