ANNONS

Väsbykillen Elias, 5, charmade Sci-Fi-mässans jury

Elias Ramos, 5 år.
Elias Ramos, 5 år.
Ibland är några toalettrullar, en flyttlåda, lego och en gnutta fantasi allt som behövs för att skapa ett vinnande koncept.
I helgen tog Väsbykillen och Star Wars-fantasten Elias Ramos, 5 år, hem segern i en cosplay-tävling på Sci-Fi-mässan i Älvsjö.
– Jag var nog mer nervös än Elias, säger pappa Patricio.
ANNONS

Elias Ramos och pappa Patricio är båda stora Star Wars-fantaster. För ett par veckor sedan bestämde de sig för att bygga en miniversion av en AT-ST Walker, en robot känd från Star Wars-filmerna Return of the Jedi och The Empire Strikes Back.

Med hjälp av en limpistol och lite fantasi tillverkade de robotens kropp av en flyttlåda, lite lego användes som detaljer och kanonerna gjordes av gamla toalettrullar.

– Vi gjorde ganska mycket tillsammans. Han hjälpte till att limma fast lite delar och att måla. Men han blev lite sur över att jag använde hans lego, som han ändå inte leker med längre, skrattar Patricio.

”Jag var mer nervös än honom”

I helgen var det dags att visa upp skapelsen på den årliga Sci-Fi-mässan i Älvsjö, en av årets höjdpunkter för hundratals ”nördar” i alla åldrar.

– Vi har varit på mässan tidigare, men det här var första gången som Elias var med och tävlade. Jag tror att jag var mer nervös än honom, säger Patricio.

Han berättar att Elias vanligtvis är en blyg, lite försiktig kille. Men väl på scen växte 5-åringen några centimeter.

– Han var först ut och yngst i tävlingen, men han möttes av ett stort jubel. Som pappa blev jag jättestolt och glad över att se honom.

Elias Ramos med vinnarpokalen. Foto: Privat

Vinnarduon vill tävla igen

Elias charmade publiken och juryn så pass mycket att han tog hem segern i kategorin junior.

ANNONS

– Han tyckte att det var jättekul och spännande, säger Patricio.

Nu har vinnarduon fått blodad tand och funderar på att tävla när Sci-Fi-mässan i Göteborg går av stapeln i februari.

– Det är roligt att göra något tillsammans. Kostymen tog kanske fem kvällar att bygga, så vi kommer nog ställa upp igen.