ANNONS

Väsbynallar reser jorden runt

Klassföreståndaren Hilde Haaland och eleverna följer teddybjörnarnas jorden runt-resa.
Klassföreståndaren Hilde Haaland och eleverna följer teddybjörnarnas jorden runt-resa.
Malaysia, Spanien och Singapore. Teddybjörnarna Tom-Molly och John-Mayas äventyr började i ett klassrum i Engelska skolan i Väsby. Nu har nallarna snart rest jorden runt.
ANNONS

Tom-Molly och John-Maya är två teddybjörnar på upptäcktsfärd. I september skickade klass två på Engelska skolan i Väsby ut nallarna på en jorden runt-resa. Hittills har de bland annat åkt på kryssning utanför Singapores kust, solat i Spanien och hälsat på elever i Malaysia och Töcksfors.

– Bara vetskapen om att de rest runt är häftig, säger klassföreståndaren Hilde Haaland.

Eleverna lär sig geografi

Idén till resan fick Hilde Haaland och eleverna tillsammans, efter att ha läst boken Diamantjakten som handlar om en nalle som bär på en diamantring i ett hemligt fack.

– Det är en klass som skickar ut nallen i Sverige och så försvinner den med diamantringen. Men de får uppdateringar om den hela tiden och försöker få tag i den, säger Hilde Haaland.

Runt teddybjörnarnas halsar hänger instruktioner på engelska. Personen som hittar nallen uppmanas att ta med den på äventyr och skicka bilder till klassens Facebook-sida. På så sätt lär sig eleverna samtidigt geografi.

– Barnen tycker att det är jättespännande. Vi har en stor världskarta som vi tittar på och tar fram Google Maps för att se hur det ser ut där nallen är.

Ena nallen försvann

John-Maya hamnade först i Årjäng. Därefter tog en elev med nallen på en resa till Malaysia. Äventyret fortsatte med kryssning utanför Singapores kust. Nallen är nu tillbaka i Årjäng.

Tom-Mollys resa började i Spanien. Där lämnades björnen på ett hotell och togs sedan med av ett par som skulle till England. Efter några veckors radiotystnad dök nallen återigen upp i Spanien.

Var teddybjörnarna hamnar härnäst vet varken Hilde eller eleverna.

ANNONS

– Vi har sagt att de ska vara tillbaka i slutet av mars, så tills dess får de resa runt. Det är lite av ett lotteri.

Här kan du följa teddybjörnarnas resa.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.