Väsbyveterinär kan vinna pris

Personalen firade finalplatsen med tårta.
Personalen firade finalplatsen med tårta.
Över 800 personer har nominerat 100 olika djurkliniker runt om i landet. Nu har fem gått till final i Årets djurklinik 2017. Upplands Väsby djursjukhus är en av finalisterna.

– Man blir ju jätteglad! Det är många dagar som fylls av massa olika scenarion där djur inte mår bra. Vi försöker hjälpa så gott vi kan och se till att alla djur ska må så bra som möjligt. Så det här är ett fint kvitto att vi faktiskt gör något bra, säger Marie Jury som är veterinär och vice VD för Upplands Väsby djursjukhus.

Efter att de fått beskedet om att de gått vidare till final har hela personalen firat med tårta.

– Det här är min personals förtjänst och de är jätteglada allihop, säger Marie Jury.

Det är veterinärernas branschorganisation SLA som delar ut priset. En jury valde ut finalister som bedömdes efter hur väl de arbetade med bemötande, delaktighet, prisinformation och tillgänglighet. Fram till den 14 mars får besökare rösta finalisterna.

– Vi vill tacka alla kunder som har nominerat oss så flitig.

Hon berättar att de allra vanligaste besökarna på djursjukhuset är katter och hundar.

– I storstan brukar det vara mer katter, på landsbygden mer hundar. Hos oss väger det jämt mellan de två.

Även smådjur som kanin, marsvin och hamster är vanligt på kliniken. Men för några år sen fick de en riktigt exotisk besökare.

– Det var någon lite sydafrikansk padda som hade en bensjukdom. Men den var köttätare så det gällde att inte stoppa ner fingrarna. Det är verkligen ett jobb där vad som helst kan hända, men det är roligt, säger Marie Jury.