ANNONS

Väskryckarliga på moped dömd

Tre unga män och en pojke har dömts för flera väskryckningar från moped och motorcykel i Haninge.
ANNONS

Allt startade den 5 maj på Vendelsömalmsvägen. Två av de unga männen var ute och körde motorcykel när de åkte förbi en 44-årig kvinna på cykel.

– Jag var på väg hem till Brandbergen efter jobbet när de körde bredvid mig på min vänstra sida. Då tog pojken som satt där bak min väska. Det var hemskt, säger kvinnan, som vill vara anonym.

Väskan och en almanacka hittades en bit från platsen, men plånbok, mobiltelefon och nycklarna är fortfarande borta. Men det är inte den materiella förlusten som påverkar kvinnan mest.

Hon blir fortfarande nervös när hon ser en moped.

– Jag kämpar fortfarande med mina känslor. Först vågade jag inte cykla själv till jobbet, men sedan bestämde jag mig för att göra det ändå. Men jag vågar inte svänga upp på Klenavägen – där pojkarna försvann.

44-åringen var inte ensam om att drabbas. Totalt blev 12 kvinnor av med sina väskor där de fyra unga Tyresöborna drog fram i början av maj. Fyra kvinnor i Haninge – alla i Vendelsötrakten – drabbades.

Nu har Nacka tingsrätt dömt männen och pojken för de grova stölderna. Enligt domen blev straffet för den 19-årige man som var inblandad i samtliga stölder två år och fyra månaders fängelse. De andra fick fängelse i tre månader, villkorlig dom och samhällstjänst respektive ungdomstjänst. De ska också betala mellan 1 350 och 14 500 i skadestånd till kvinnorna.

Jag kämpar fortfarande med mina känslor.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.