ANNONS

Västerortskyrkan håller morgonbön via nätet

Svante Zettergren, pastor, Västerortskyrkan
Pastor Svante Zettergren håller morgonbön i Västerortskyrkan. Inga åhörare finns i kyrkan - men kanske hemma framför skärmen?
Västerortskyrkan ställer på grund av virusoron in alla offentliga sammankomster - men det går ändå att få sin andliga spis.
För via nätet kan du fortfarande se pastor Svante Zettergren hålla morgonbön, med både musik och trösterika ord i en svår tid.
ANNONS

Västerortskyrkan i Vällingby håller normalt morgonbön varje tisdag med ett antal trogna besökare. Men coronavirusets framfart har tvingat Västerortsförsamlingen, som är ansluten till Equmeniakyrkan, till drastiska åtgärder. Alla gudstjänster har ställts in, liksom alla andra offentliga sammankomster under resten av mars och hela april.

– Vi tog ett kollektivt beslut att ställa in, i stället för att överlåta till individen att göra en bedömning. Vi tyckte det var rimligt i det här fallet, säger pastor Svante Zettergren.

Andakt med musik

I stället har man spelat in och filmat morgonbönen, som nu går att se via en länk på nätet. Den korta andakten innehåller, förutom bibelläsning och bön, även musik och sång framförd av den välsjungande pastorn själv med gitarr.

Den går att se och lyssna på här.

Nästa vecka blir det en ny inspelning, då en nedbantad version av ”Mässa i förorten”, som också kommer läggas ut på nätet.

Serverar behövande vid dörren

Västerortskyrkan fortsätter, trots virussoron, med sitt förmiddagskafé som man driver tillsammans med Ny Gemenskap,. En matbit, te och kaffe delas ut till behövande.

– Vi har haft 30-40 gäster som vi utspisar i dörren. Men vi går inte längre in och sätter oss vid borden, säger Svante Zettergren.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.