Efter vattenläckan – tankar placeras ut

Hela Värmdö stod utan vatten under natten.
Hela Värmdö stod utan vatten under natten.
15 000 Värmdöbor blev under torsdagsnatten utan vatten sedan en vattenläcka inträffat i Betsede. Nu är vattnet tillbaka men kommunen uppmanar alla spara på vattnet i kranen.
– Nu måste vi ha ett bra tyck i systemet för att kunna spola rent och få bort det grumliga vattnet, säger Lars Öberg.

Läckan, som är identifierad vid Betsede, inträffade vid 01-tiden natten mot torsdagen och lämnade flera tusen personer på Värmdö utan vatten.
– Det är runt 15 000 personer som är drabbade. Det är en större ledning som har gått av, säger Lars Öberg, chef för samhällsbyggnad och tillväxt i Värmdö kommun till SVT Nyheter Stockholm.

”Spara på vattnet”

Nu är ledningen som läcker avstängd och reparationer pågår. Trycket i ledningarna kommer, enligt kommunen, att vara lägre och vattnet kan vara missfärgat det närmaste dygnet, mevatten vattenkrann det är inte otjänligt. Värmdöborna uppmanas dock att vara sparsamma med vattnet.
– Vi ber alla att inte använda vattnet. Nu måste vi ha ett bra tyck i systemet för att kunna spola rent och få bort det grumliga vattnet, säger han till SVT Nyheter Stockholm.

Vattentankar placeras ut

Under torsdag förmiddag kommer vattentankar att placeras ut vid Grantomtakiosken, Bagarvägen i Gustavsbergs centrum, Brunns centrum vid återvinningsstationen samt vid Kullsvedsskolan i Hemmesta. Kommunen råder till sparsam användning av vattnet de närmaste timmarna.

MER INFORMATION: Värmdö kommuns hemsida