ANNONS

Vattenfall säkrade elnätstationen under natten

Nu är nätstationen säkrad.
Nu är nätstationen säkrad.
Vattenfalls montörer arbetade hela natten med att säkra den stormskadade elnätstationen på Karbyvägen på Ingarö, som Mitt i rapporterade om igår.
– Transformatorn klarade sig från skador. Vi kommer att reparera plåtskåpet så snart som möjligt, säger Mikael Björnér, kommunikationsansvarig på Vattenfall.
ANNONS

Stormen Alfrida slog ner ett träd över en elnätstation för el på Karbyvägen på Ingarö, som blev totalt demolerad efteråt, vilket Mitt i rapporterade om i går. Nätstationen har stått öppen på grund av skadorna sedan den 2 januari.

En av grannarna till stationen, Thomas Mothander, säger till Mitt i att han anmälde skadan till Vattenfall flera gånger utan att de ryckte ut.

När Mitt i pratade med Vattenfall i går, onsdag, uppgav Mikael Björnér, kommunikationsansvarig för Vattenfall eldistrubition, att ingen anmälan om den skadade nätstationen var registrerad.

Vattenfall skickade iväg montörer direkt till platsen efter samtalet.

Arbetade hela natten

Under kvällen och natten var Vattenfalls montörer ute på Karbyvägen och arbetade med att säkra stationen.

– Säkerheten har alltid högsta prioritet för oss, och därför skyddar och åtgärdar vi anläggningar så snart vi har information om skadan. Vi är tacksamma för att allmänheten rapporterar in fel till oss, men kan konstatera att vi inte har något ärende registrerat på denna händelse, säger Mikael Björnér. 

 När Vattenfall var ute såg de att någon sågat ner trädet som fallit över nätstationen.

ANNONS

– Vi avråder allmänheten att fälla träd som skadat våra elledningar och elnätstationer, det är ett arbete som måste utföras av behörig personal anlitad av Vattenfall Eldistribution, säger Mikael Björnér. 

Det var tur att inga ungar var nyfikna och ville kika in, det hade varit livsfarligt

Thomas Mothander tycker fortfarande att det är anmärkningsvärt att Vattenfall inte registrerat anmälningarna, och att det tog så lång tid innan skadan åtgärdades.

– Nu har de lappat ihop plåthuset och säkrat med staket och pressening mot vatten. Det var tur att inga ungar var nyfikna och ville kika in, det hade varit livsfarligt, säger han.

Vattenfall meddelar att samtliga hushåll i Värmdö som drabbades av stormen nu har fått strömmen tillbaka.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.