ANNONS

Info om vattenkvalité i plaskdamm saknas

plaskdamm
Ingen vet om proverna är tagna.
Plaskdammarna i Tallbohov och Hammarparken kollas två gånger varje dag för att se så att PH-halten och klorhalten är rätt. Detta för att se till så att det inte blir någon bakterietillväxt. Sen ska även ett extra bakterieprov tas varannan vecka, men i nuläget vet varken miljöhandläggaren eller ansvarig person om provet är taget som det ska.
ANNONS

Protokollet för bakterieprovet för plaskdammarna Tallbohov och Hammarparken har kommit bort. Om det ens har funnits.

Det är miljöinspektör Freja Nilsen som är på jakt efter svar, men den som är ansvarig är på semester.

– Jag vet inte om man missat att ta proven, eller om proven är tagna men att man missat att skicka in protokollet. Vi har fått protokoll för strandbaden, säger hon.

Ska beställa nytt prov

Rolf Mattson är tillförordnad chef för park och gata under sommaren, och säger att proverna som ska tas två gånger varje dag för klor- och PH-halt sköts som de ska. Däremot kan han inte se om man tagit det extra bakterieprovet.

– Jag har svårt att hitta information om ifall det provet tagits. Jag ska prata med miljöhandläggaren.

Rolf Mattsson säger att han antagligen kommer att beställa ett nytt prov tas redan idag. Det går snabbare än att försöka få reda på om de tagits tidigare.

Kan man låta barnen bada i plaskdammarna?

– Vad jag förstår så kollar man ju varje dag så det ska inte vara några problem. Fram tills vi får nya prover kan man bada på. Inget talar för att det ska var något problem.

ANNONS
ANNONS