ANNONS

Vattenläcka på förskola sätter föräldrar i klistret

Mikael Eriksson är oroad inför framtiden.
Mikael Eriksson är oroad inför framtiden.
Upprörda föräldrar riskerar att tvingas ned i arbetstid när förskolebarnen i Riksten evakueras till Tumba.

– Det känns inte betryggade, säger pappan Mikael Eriksson.
ANNONS

Förskolorna Lilla Vega och Lilla Luna i Riksten har drabbats av en vattenläcka, och tvingades under förra veckan evakuera runt 85 barn till förskolan Diamanten i Tumba. Flera föräldrar reagerade stark över att behöva flytta sina barn långt bort till okända lokaler. Förskolan har satt in en turistbuss som transporterar barnen och föräldrarna till och från skolan – men det innebär nästan två timmars restid och förlorad arbetstid för vissa.

– Jag kan inte jobba på distans, säger Åsa Karmteg som hoppas på en lösning men annans planerar att ta föräldraledigt och vara hemma med sin dotter.

Mikael Eriksson har också sin dotter i förskolan.

– Vi måste åka med bussen och ta med bilbarnstol. Det kommer troligtvis att kräva att någon av oss går ned i arbetstid eller tar föräldraledigt. Jag måste kolla med jobbet för att se om de kan göra något, men det är ekonomiskt svårt att gå ned i arbetstid.

Beskedet är att renoveringen kommer att ta 3-6 månader och i den akuta krisen är förskolan Diamantens tomma lokaler det bästa alternativet. Christina Carlsson som är verksamhetschef för förskolorna i Botkyrka kommun berättar att fastighetsförvaltaren söker alternativ som är närmare, eller i bästa fall i Riksten.

– Man förstår att det inte är lätt, ingen gillar läget, inte vi heller, säger Christina Carlsson.

Mikael Eriksson tycker att det är bra att förskolan försöker, men tycker inte att situationen känns betryggande eller lugnande.

– Det hade känts bättre om de sagt att det är ytterst tillfälligt och att det finns en lösning efter jul och nyår, säger Mikael Eriksson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.