ANNONS

Boende utan vatten efter läckor i Trångsund

Vattenläcka i Trångsund
Vattenläckan i Trångsund.
Flera vattenläckor i Trångsund och Stortorpsvägen påverkade trafiken under onsdagen. Biltrafikanter uppmanades att välja en annan väg och busslinjer påverkades.
Samtidigt saknade ett antal boende i området vatten under dagen.
– Vi jobbar hela tiden för att alla ska få tillbaka sitt vatten, säger Alexandra Fleetwood, pressansvarig på Stockholm Vatten och avfall.
ANNONS

En trasig vattenledning på Bridgevägen i Trångsund ställde till det i trafiken under onsdagen. Stora vattenmängder samlades på Stortorpsvägen/Bridgevägen och bilister uppmanades att välja en annan väg, skriver Stockholm Vatten och Avfall på sin hemsida. Samtidigt uppstod ytterligare två vattenläckor i Trångsund. Det är ännu oklart vad som är orsaken, men det utreds nu av Stockholm Vatten och Avfall. 

– En del i området är utan vatten just nu. Vi jobbar hela tiden för att alla ska få tillbaka sitt vatten, säger Alexandra Fleetwood, pressansvarig på Stockholm Vatten och avfall, under onsdagsförmiddagen.

Även några av Huddinges busslinjer påverkades och linje 831 och 828 fick lägga om körvägen. Linjen trafikerar inte Spelvägen, Stortorpshallen och Stortorps äldrecentrum.

Förhoppningen är att läckan ska kunna lagas under onsdagen.

– Vi är på plats och jobbar. I normalfallet hinner vi laga till eftermiddagen, men nu är det kallt i dag och vi vet inte ännu vad som hänt, så jag kan inte svara på hur lång tid det tar, säger Alexandra Fleetwood.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.