Vaxholmsband är aktuella i SVT:s Ebbots ark

Billy Cervin och Elias Jungqvist är två av medlemmarna i Side effects.
Billy Cervin och Elias Jungqvist är två av medlemmarna i Side effects.
Bandet Side Effects är aktuella i SVT:s Ebbots ark.
Bandet Side Effects är aktuella i SVT:s Ebbots ark.
Bandet Side effects är nu aktuella i det nya SVT-programmet Ebbots ark. Musikkarriären började i Vaxholm där de tjatade sig till en spelning med Soundtrack of our lives.
– Gitarristen bodde i Vaxholm, jag började tjata på honom för att jag tyckte att han var så grym, säger Side effects sångare Billy Cervin.

Vaxholmsbandet Side effects agerar husband åt fem kända artister i den nya SVT-serien Ebbots ark. I programmet bjuder Ebbot Lundberg ombord tre artister till en båt, på båten spelar sedan artisterna varsin låt som har en stark koppling till en viktig händelse i livet.

Side effects består av gitarristen och sångaren Billy Cervin, trummisen och sångaren Hugo Mårtensson, Elias Jungqvist på orgel och basisten Joacim Nilsson.

Tre av fyra bandmedlemmar har vuxit upp i Vaxholm, Mitt i träffade två av dem. Billy och Elias började spela tillsammans med Joachim på Norrbergsskolan. Varje fredagsmorgon hade de konsert i musiksalen för resten av skolan.

– Vi lyckades övertala oss om att inte ha någon elevens val i grundskolan, så vi fick repa med vårt band i stället, berättar Elias Jungqvist.

Bandet brukade repa i ett rum bakom aulan, där finns en tavla med fiskar som artisten Olle Ljungström har målat. Han gick nämligen i skolan där också.

Joachim och Billy har båda bott på Resarö under många år, sedan flyttade Billy till Soldatgatan inne i Vaxholm. Elias kommer från Petersberg. I dag har alla bandmedlemmar dock flyttat ifrån Vaxholm.

– Det var en väldigt lugn uppväxt. Vi badade oss igenom livet, säger Elias.

Tjatade till sig en spelning med Ebbot Lundberg

Det är inte första gången som Side Effects jobbar tillsammans med Ebbot Lundberg, bandet har nämligen varit förband åt Ebbots band, Soundtrack of our lives. Gitarristen Mattias Berge bodde i Vaxholm när Side effects växte upp där.

– Gitarristen Mattias Berge bodde i Vaxholm, jag började tjata på honom för att jag tyckte att han var så grym. Det var så vi började spela med Ebbot för att jag tjatade mig till att få vara förband till Soundtrack of our lives, berättar Billy Cervin.

Inspelningen av SVT:s Ebbots ark skedde på en båt i Bohuslän under tio dagar. Bandet fick bland annat kompa kända artister som Miriam Bryant, Annika Norlin och Veronica Maggio.

– För oss var det ganska nervöst, att arra en låt till Veronica Maggio gör man ju inte varje dag, säger Billy Cervin.

Bandet släpper nu en EP

Den 20 oktober släpper äntligen Side effects en egen EP med låtar som alla i bandet varit med och skrivit.

– Den är garanterat fri från andra artister, nu har vi varit husband tillräckligt för i år, säger Elias Jungqvist.

Sångaren Billy Cervin fyller i:

– Eftersom att det är fyra stycken konkurrerande egon så blir det nog en konstig upplevelse att lyssna på tror jag, på ett bra sätt. Det blir inte en enformig historia kan jag säga.

Ebbots ark sänds i SVT 1 på söndagar klockan 20.00.

Fakta

Ebbots ark

När och var: Sänds på SVT 1 i fem avsnitt på söndagar klockan 20.00

 

Medverkande artister: Veronica Maggio, Per Andersson, Emil ”Loney Dear” Svanängen, Miriam Bryant, Kapten Röd, Ane Brun, Tommy Körberg, Loreen, Adam Pålsson, Joy M’Batha, Lasse Holm, Rebecca & Fiona, Ola Salo, Hurula och Annika Norlin.