ANNONS

Vaxholmskännare fick förtjänsttecken

Utmärkelsen delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Karin Enström (M).
Utmärkelsen delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Karin Enström (M).
Årets förtjänsttecken "för betydande gärningar som utvecklat Vaxholm" gick i år till Urban Fredriksson som bidragit till att belysa Vaxholms historia.
ANNONS

I motiveringen heter det bland annat att Urban Fredriksson sedan barnsben har ett gediget intresse för Vaxholms historia:

”Tillsammans med Bernt Malm tog han fram programmet för 100-årsfirandet av stadens rådhus 1985. Under en period skapade de utställningar i biblioteksfönstret med anknytning till Vaxholm. De genomförde även bildvisningar i framför allt församlingsgården där de berättade om Vaxholms historia i bilder från förr och nu.” (…)

”Urbans nuvarande projekt är än mer anmärkningsvärt, då han klär på gravstenar kring stadens kyrka med levnadshistorier. Att med så knapp information få fram så mycket levnadsberättelser är i sig en bragd väl värd en utmärkelse.”

Förtjänsttecknet, en glasplakett, delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Karin Enström (M) i samband med fullmäktiges möte 13 juni.

Sedan förtjänsttecknet instiftades har fem män och en kvinna fått utmärkelsen: Sven-Olof Kviman och Bernt Malm (2013), Lena och Arne Sundman (2014), Leif Gannert (2015) och Urban Fredriksson (2016).

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.