ANNONS

VBK:s offensiva spel ska utvecklas

Carl-Johan Klint dirigerar sitt VBK.
Carl-Johan Klint dirigerar sitt VBK.
VBK blandar och ger i östra hockeyettan.

Rätt som det är svarar laget för skrällar mot topplag, men lika ofta är man nere i källaren.
ANNONS

Vallentuna BK tog i söndags en betydelsefull seger mot Wings Arlanda. Utan de tre poängen hade VBK bildat en superjämn klunga i kampen om näst sista plats med just Wings, Sollentuna och Väsby. I stället har laget kontakt med framförvarande Åker/Strängnäs, Hammarby och Haninge i mittskiktet.

Märkligast med VBK:s höst, efter 16 av 22 omgångar, är att man som enda lag förlorat mot avklädda jumbon Tierp. Dessutom har det blivit två förluster i grannfejden mot Sollentuna.

Opålitliga VBK har å andra sidan besegrat topplaget Hudiksvall två gånger och i enda mötet mot serietvåan Visby/Roma blev det också vinst.

– Förklaringen är att vi har ett ungt och orutinerat lag, säger tränaren Carl-Johan Klint. Då är det ofta enklare att spela strikt defensivt och ta vara på motståndarnas misstag än att föra matcher. Vi gör det bra när vi är disciplinerade, men behöver utveckla det egna spelet.

Han ser ljusglimtar på den punkten och är sammantaget ganska nöjd med 22 poäng.

– Som det såg ut i somras, när vi inte hade spelare, är det bra att vi är med och konkurrerar. Sedan finns det matcher där vi känner att vi kunde nått ett bättre resultat. Men så är det väl alltid, säger Carl-Johan Klint.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.