Min lokala hjälte

En vecka kvar att tycka till om Norrberget

Förslag 5 för Norrberget.
Förslag 5 för Norrberget.
Förslag 1 för bebyggelse på Norrberget (illustration)
Förslag 1 för bebyggelse på Norrberget (illustration)
Förslag 2. Stadsplan.
Förslag 2. Stadsplan.
Förslag 3 för Norrberget.
Förslag 3 för Norrberget.
Förslag 4 för Norrberget.
Förslag 4 för Norrberget.
Vad tycker du om hur Norrberget kan bebyggas i framtiden? Nu återstår en vecka för den som vill göra sin röst hörd om förslagen.

Har du inte tyckt till om de olika förslagen till ny bebyggelse på Norrberget i Vaxholm? Då är det hög tid att du gör det. Utställningen med de fem tävlingsbidrag som vaskats fram i markanvisningstävlingen slutar om en vecka, 19 februari, och enligt kommunen kommer allmänhetens synpunkter att vägas in då vinnaren utses i mars. Innan dess väntas också fullmäktige besluta om det blir en folkomröstning om Norrbergsskolans rivning, en förutsättning för exloateringen av Norrberget.

Omtvistad skolrivning förutsättning för planerna

Den som är nyfiken på förslagen kan kika närmare på dem på projektsidan på Vaxholms stads webbplats och de finns också utställda i Rådhuset. Vill man lämna in synpunkter kan man göra det antingen på färdigtryckta formulär i Rådhuset eller via Vaxholms webbsida.

De fem tävlingsbidrag som är utställda har skickats in av Tobin Properties AB, Besqab Projekt och Fastigheter AB, HSB Bostad, Genova Property Group AB och Concent Holding AB.

Totalt fick kommunen in 14 anbud i första steget av tävlingen, varav dessa fem bedömdes vara de bästa.

LÄS MER:

Nu får Vaxholmsbor säga sitt om Norrberget

Namninsamling klarade granskning

Kritik mot tävling om Norrberget

Vaxholms plan för Norrberget får bakläxa