ANNONS

Veckan som gick: Här är de mest lästa artiklarna i Vallentuna

mest lästa i vallentuna
Vallentuna-regissören Adam Onishi valde ett annorlunda perspektiv i sin nya kortfilm "Folk" som är filmad från insidan av en papperskorg.
Problemkorsningen vid Jarlabankes väg, Roslagsbanans förlängning och ett fritidshus i Brottby som råkade ut för både inbrott och skadegörelse – det är några av veckans mest lästa nyheter på Mitt i Vallentuna.
ANNONS

När SL bygger dubbelspår mellan Täby kyrkby och Kragstalund kommer trafiken att bli ännu tjockare i korsningen Jarlabankes väg/Arningevägen.
Tidigare i veckan gick kommunalråden i Täby och Vallentuna, Erik Andersson, M, och Parisa Liljestrand, M, ut och krävde lösningar från Trafikverket.

Täby och Vallentuna kräver trafiklösningar vid Jarlabankes väg

Ett par dagar senare kom svaret från Trafikveket: ”Täby och Vallentuna har dragit förhastade slutsatser och en lösning är på gång”.

Men det var inte vad de två kommunerna ville ha.

Täby och Vallentuna sågar trafikverkets lösning för kökorsningen

En annan trafiknyhet som berör många Vallentunabor handlar om Roslagsbanan. Tidigare i veckan gick Region Stockholm och de berörda kommunerna ut med ett glädjande besked för många pendlare.

Klart: Roslagsbanan till centralen – sex år tidigare än planerat

ANNONS

Kommer ni ihåg filmprojektet Dina gossar blå? Nu är regissören och Vallentunabon Adam Onishi aktuell på nytt. Den här gången har han bytt historiskt kostymdrama mot situationskomik – sett från insidan av en papperskorg.

Adam från Brottby gjorde en riktig skräpfilm – nu vinner han pris

En olycka kommer sällan ensam – det blev en fritidshusägare i Brottby varse om när hen upptäckte att inbrottstjuven inte bara krossat fönster och saboterat en dörr. Inne i huset var mattor förstörda och blomkrukor och vinflaskor krossade.

Inbrott i Kårsta och Brottby i helgen – fritidshus vandaliserat