ANNONS

Här är veckans mest lästa artiklar i Huddinge

Det här är vad ni läst mest den senaste tiden.
Det här är vad Huddingeborna läst mest den senaste veckan.
Scouter som drar till staterna, hemester-tips i Huddinge, trafikverkets planer på övergångställe för djur. Det är dags att sammanfatta nyhetsveckan och vad ni läste allra mest.
ANNONS

1. Skolverket vill ha tillbaka 8 818 654 kronor från kommunen

I slutet av 2018 betalade Skolverket ut 8 818 654 kronor till Huddinge kommun. Pengarna skulle gå till arbetet med en likvärdig skola. Men att kommunen redovisade att man samtidigt arbetade med effektiviseringskrav föll inte i god jord – nu kräver Skolverket tillbaka pengarna.

2. Hemester-trenden fyller Stockholm med svenskar

Flera aktörer märker av en boom av svenska turister i Stockholm. Att ”hemestra” i Huddinge handlar för Husak och sonen Elias om allt från Flemingsbergsparkens gungor till Flottsbrobadets hundra meter långa strand.

3. Scouterna som dragit till staterna

I onsdags började ett långt äventyr för flera av Huddinge scoutkårs medlemmar. Nitton av dessa lämnade kommunens trygga vrå för att åka till USA och där träffa 50 000 scoutkollegor från hela världen på World Scout Jamboree 2019.

ANNONS

4. Sommarkatt – Att överge sin katt kan ge fängelse

Nu har djurskyddslagen skärpts och den som överger sitt husdjur kan få fängelse. Men kritik riktas mot lagen – för att den låter ansvarslösa kattägare komma undan.

5. Trafikverket vill bygga jättestort övergångsställe för djur

Att ta hänsyn till djur och natur i arbetet med Tvärförbindelse Södertörn är något som Trafikverket tagit fasta på. Nu planerar man för en 90 meter lång ekodukt i närheten av Flottsbro friluftsområde.