Här är veckans mest lästa artiklar i Upplands Väsby

Mest lästa artiklar i Upplands Väsby vecka 23
Husläkarjour ska öppnas på Löwenströmska sjukhuset. Tre män skadades i ett bråk vid E4:an och Smedby klassas inte längre som utsatt område.
Här är veckans mest lästa artiklar i Mitt i Upplands Väsby:
* Husläkarjour ersätter närakuten på Löwet
* Tre allvarligt skadade i knivbråk i Väsby
* Smedby inte längre med på polisens lista över utsatta områden

Region Stockholm öppnar husläkarjour i Väsby när närakuten flyttar

Region Stockholm har beslutat att öppna en husläkarjour i Upplands Väsby, helst på Löwenströmska sjukhuset, i samband med att närakuten på Löwenströmska sjukhuset flyttar till Sollentuna i höst.

– Det här är en förlängning av en vårdcentrals verksamhet, men som är öppen på kvällar och helger också, säger regionråd Tobias Nässén (M).

Tre skadade vid knivbråk i Upplands Väsby

Tre personer skadades allvarligt efter ett bråk i Upplands Väsby under lördagskvällen. Efter en stor sökinsats greps en person och anhölls på söndagen misstänkt för mordförsök. Personen släpptes sedan enligt polisen.

Två av de skadade fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, och den tredje med ambulans en stund senare.

– Jag har pratat med utredningsledaren och de är allvarligt skadade alla tre. Samtliga vårdas på sjukhus, säger, polisens presstalesperson Ola Österling till Mitt i under måndagen.

Polisen klassar inte längre Smedby som utsatt område

Det är tredje året som polisen meddelar en lägesbild över de utsatta områdena i Sverige.

– Den generella och nationella trenden uppfattar vi  positiva tendenser. Relationen mellan medborgare och polisen har stärkts. Vi ser en lugnare miljö och vi ser färre angrepp mot polisen och annan blåljuspersonal. Vi ser också en större benägenheten hos medborgare att hjälpa polisen i brottsutredningar, säger Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning (Noa).