Missade du veckans nyheter i Bandhagen?

Foto: Mitt i/Illustration: Illustration: SLL/Sweco
Foto: Mitt i/Illustration: Illustration: SLL/Sweco
Bland veckans nyheter fanns röster för ombildning av allmännyttan, Slakthusområdets utveckling och en driven fritidsledare. Det var några av de mest lästa på Mitt i Bandhagen-Årsta-Högdalen under veckan som gått.

1. Omtvistat förslag om Ungdomens hus

Den 26 mars avgörs om Ungdomens hus kommer att sammanfoga Jobbtorg unga Globen med återanpassning för kriminellt belastade. Orolig personal var en av måndagens nyheter.

2. Ekonomiska tillskott och mer frihet

Pontus Öberg gick med på att omvandla hyresrätten han bodde i 2008 till en bostadsrätt. Han menar att fördelarna med en ombildning sällan kommer fram i samhällsdebatten.

3. Kommunfullmäktige röstade ja till rivning

Byggnader till ett värde som uppgår till mer än 700 miljoner kronor kommer att rivas. Ombyggnaden av Slakthusområdet vid Globen ska starta 2019 och beräknas ta sju år.

4. Skolvalsstatistik

Att hamna på skolan du vill gå på är inte en självklarhet. Få reda på hur många sexåringar som fick deras förstahandsval.

5. Artur tror på träning

För få gratisaktiviteter för barn och unga är motivationen bakom Artur Mkrtchyans kostnadsfria träningspass. – Det blir en ond cirkel om någon lägger alla sina pengar på att kunna spela fotboll och gradvis får en sämre ekonomi, säger han.

Tveka aldrig om att tipsa!

https://mitti.se/tipsa/